Home page | Wat is tantra? | Tantra Shop | TANTRA-ADVERTENTIES | Information in English | LoveLetter-nieuwsbrief | Contact- E-mail

Healing - TherapieŽn - Ontstress

Aanbod tantra privé sessies/healing/therapie| Lichaamsgerichte Therapie of Coaching | bij liefdes-, contact-, intimiteit- of sekssproblemen, blokkades en trauma
| (NOG PLAATS)

Gebaseerd op de nieuwste inzichten en therapieën m.b.t. neurowetenschappen geeft Shatavari als erkend lichaamsgericht traumatherapeut zeer succesvol de volgende sessies.
Combinaties zijn mogelijk en aan te bevelen. Informeer vrijblijvend. Voor vragen of advies neem contact op met Shatavari >>

Lichaamsgerichte tantra (relatie)-therapie | 'wéér genieten'

Lichaamsbewust focussed coaching voor 1 pers.

Stress-release exercises voor 1 persoon o.a. TRE

Lichaamsgerichte Traumatherapie voor Shock - en Ontwikkelings- jeugdtrauma o.a. Somatic Experiencing (SE Peter Levine) - en andere lichaamsgerichte en op neurobiologie gerichte therapievormen zoals NARM, Integrale Somatische Psychotherapie

Therapeutische karsai-massage bij klachten van buik- bekkengebied als onderdeel van traumatherapieSpreek hier een sessie af >>

Somatic Experiencing - trauma healing

Stress- of traumadraaikolk

Een vicieuze cirkel waar je alleen moeilijk uit kunt komen maar met begeleiding weer andere paden vindt.

Somatic Experiencing van Peter Levine– trauma healing (1 op 1 sessies)
zeer goed werkende behandeling; ook bij liefdes-, contact-, intimiteit- of sekssproblemen.

Shatavari - eigenaar (v) van Tantra.nl - TantraLife is gediplomeerd Somatic Experience Practitioner (3 jarige SE opleiding Advanced) en gediplomeerd Practitioner voor de behandeling van ontwikkelings trauma's (jeugd-trauma). Ze is daarnaast blijvend bezig met het volgen van specialisaties in het buitenland voor het behandelen van (heftige) levensgebeurtenissen die een verwonding of trauma hebben achtergelaten.

"Tantra, lichaamsgerichte relatietherapie en lichaamsgerichte traumatherapie vind ik geweldig als combinatie om diepgaande hardnekkige patronen tussen partners te transformeren op een bewust en onbewust niveau.
"


Wéér genieten - op zoek naar je essentie.
Wij mensen willen vrij zijn om ten volle het leven te omarmen en er van te genieten en plezier te hebben. Soms lukt dit echter niet zo goed en dat is helaas bij een aantal mensen het geval. Dan blijken er belemmeringen te zijn om zo het leven te kunnen ervaren. Tantra kan hierin veel betekenen maar soms is dit niet de juiste weg. Door tantra worden dingen zichtbaar en open en dat kan té pijnlijk zijn waardoor lichamelijke of geestelijke blokkades of spanningen blijven bestaan. De blokkade zit als het ware gevangen in een overlevingsstrategie van de fight-flight-freese respons - een instinctieve neuro biologische reactie om in levensbedreigende situaties te overleven en o.a. met angst en bescherming om te gaan.
Alleen meer bewustzijn op pijnpunten door je verhaal te vertellen is dan niet genoeg om deze vicieuze cirkel te doorbreken en 'het er heftig uitgooien' ook niet (beiden kunnen contra productief werken).
Daarom biedt ik naast 'gewone tantra les' verschillende vormen van lichaamsgericht begeleiding/therapie aan zodat het leven niet meer geleefd hoeft te worden via overlevingsstrategieën - die je weerhouden je essentie te leven - en er weer ruimte en stroming komt.

"Naast tantra geef ik lichaamsgerichte traumatherapie 'Somatic Experiencing' volgens de methode van Peter Levine en verfijning hiervan door andere docenten. Hierdoor kun je met zeer goede resultaten stressverschijnselen, vage klachten, shocktrauma's of ontwikkelingstrauma's behandelen. Hieronder vallen bijvoorbeeld problemen met je levensenergie of seksuele energie; vermindering van het vermogen om contact of intimiteit met een ander mens/je partner te ervaren.
De sessies kunnen met tantra worden afgewisseld of vervolgt. Aan te bevelen is eerst een aantal SE sessies te doen en daarna eventueel verder te gaan met tantra (met je partner) als je dat wilt. Met 5 sessies zie je regelmatig al verbetering, nemen klachten af en voel je meer ruimte, ontspanning en rust in je lichaam en/of hoofd en eventuele 'triggers' verminderen.

Tantra kan oude wonden helen maar als gebeurtenissen té diep verankerd zijn dan is een trauma-behandeling 'Somatic Experiencing' (lichaamsgerichte trauma-therapie) eventueel in combinatie met tantra zeer aan te bevelen. Een zachte respectvolle manier waarbij emoties zacht en druppelgewijs worden verwerkt in plaats van dat ze er heftig worden uitgegooid, wat voor veel mensen té heftig voor je systeem is. Het is niet nodig de gebeurtenis ten volle te vertellen en dus te (her)beleven. We bouwen langzaam aan een fundament om de activering te kunnen dragen als we aan de randjes van de gebeurtenis knabbelen en soms voorzichtig een stapje naar het midden maken.

Klachten, blokkades en praktisch

Trauma-therapie 'Somatic Experiencing' voor 1 persoon. Bij moeite moeite met het maken van contact, seksueel misbruik of onbegrepen seksuele- of lichamelijke klachten.
Moeite met het voelen van (harts)verbinding - contact maken, seksuele klachten, seksueel misbruik, operaties, onbegrepen geestelijke klachten zoals inwendige agressie/irritaties, slechte concentratie, onbegrepen lichamelijk klachten zoals o.a. fibromyalgie, allergieën, Irritated Bowl Syndroom, piep in het oor (tinnitus), hooggevoeligheid voor geluid, licht, geur en/of energie van andere mensen e.d. (High Sensitive Person), Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS), mis-communicatie en gebeurtenissen in je (vroege) jeugd en bij andere plotselinge en overweldigende gebeurtenissen (ontwikkelings-trauma's en/of schock-trauma's groot of klein.)

"Voor de duidelijkheid dit is géén EMDR waarmee met de ogen en direct met de hersenen gewerkt wordt of EFT met 'tikken' op ledematen. Je behoud bij Somatic Experiencing belangrijke 'hersenverbindingen' waardoor het effect dieper en breder is en je eventuele andere trauma's ook nog kunt behandelen zónder dat je de kans loopt dat 'hersen en lichaamsverbindingen' niet meer toegankelijk zijn." SE werkt rustig, beheersbaar, subtiel en specifiek zowel bij enkelvoudige en meervoudige (shock)trauma’s.

Deze sessies worden bij mij (nog) niet vergoed. Dit is wellicht een aanslag op je portemonee maar afhankelijk van de klacht is SE een methode die uiteindelijk effectiever werkt dan alleen het voeren van jarenlange (weer pijnlijke) gesprekken of heftig lichaams- of ademsessies. Pijnlijke emoties worden hanteerbaar en draagbaar door de sessies die ik aanbied. Bij bepaalde klachten is het daarom niet aan te raden om alleen tantra als healing middel te zien. Bepaalde ervaringen kunnen hierdoor té pijnlijk zijn of verergeren omdat door ademen en bewegen mechanismes en patronen in ons worden aangesproken die we met onze 'wil' niet kunnen veranderen maar wél met ontspanning van ons zenuwstelsel die onbewuste overlevingsmechanismen raken. In S.E. gaat het niet alleen om ontspanning maar om de activering van de gebeurtenis of uit het systeem te halen.

Prijs behandeling Somatic Experiencing en andere traumabehandelingen á 110,-- voor 1,5 uur en naar rato indien incidenteel langere tijd nodig is. Regelmatig ervaart men na 3 behandelingen al verbetering. 5 sessies zijn aan te bevelen om te ervaren wat S.E. voor je doet maar in de 1e of 2e sessie zie je dit vaak al gebeuren.
Via e-mail of telefonisch kan ik inschatten of deze behandeling van toepassing voor je is of dat ik iets anders aanbeveel.
Er is geen losse intake nodig, dit maakt deel uit van de eerste sessie en gedurende de sessies ontvouwt het zich.

Je kunt voor meer informatie over de behandeling of overleg van jouw klacht(en), belemmeringen of onbegrepen symptomen contact met mij opnemen. Vraag gerust.
Contact met Shatavari >>

  TantraLife - Tantra.nl - Tantra & Seksueel Bewustzijn © 2001, voor Kennismaking of Verdieping, vol liefde, intimiteit en spiritualiteit.
| tantra massages | tantra-massage-cursus | workshops | cursussen | trainingen | coaching | lichaamsgerichte relatietherapie | traumatherapie | healing |